Robotto Keiji – Yetmişlerin robot kahramanı

Robotto Keiji –robot dedektif- Japonya’da 1973 yılında 26 bölüm halinde yayınlanmış, başrolünde K isimli bir robotun olduğu, artık kült haline gelmiş bir dizi. < p class=”MsoNormal”> Aslında robot dedektifin adı Japonya’dan dolayı J olacakken K olmuş. Bizce yakışmış. Bay K sadece Kafka’ya özgü kalmadan, Kafkaesk-futurist-über saçma bir yapıt ortaya çıkmış. Müziklerini ünlü Japon besteci, animelere ruh veren Shunseke Kikuchi, Bay K’nın seslendirmesini ise Hideo Nakamura yapmış. (İsim tanıdık geldi mi?) Aslında bir robottan çok android olan Robot Dedektif K’nın normalinde gözleri sarı renkteyken, üzüldüğünde maviye, kızdığında ise kırmızıya döner. Normalinde insan suretinde olmayan K, kırmızı ceketi, beyaz pantolonu, sarı eldiven
Ocak '08

Robotto Keiji –robot dedektif- Japonya’da 1973 yılında 26 bölüm halinde yayınlanmış, başrolünde K isimli bir robotun olduğu, artık kült haline gelmiş bir dizi.

<

p class=”MsoNormal”>
Aslında robot dedektifin adı Japonya’dan dolayı J olacakken K olmuş. Bizce yakışmış. Bay K sadece Kafka’ya özgü kalmadan, Kafkaesk-futurist-über saçma bir yapıt ortaya çıkmış. Müziklerini ünlü Japon besteci, animelere ruh veren Shunseke Kikuchi, Bay K’nın seslendirmesini ise Hideo Nakamura yapmış. (İsim tanıdık geldi mi?)

Aslında bir robottan çok android olan Robot Dedektif K’nın normalinde gözleri sarı renkteyken, üzüldüğünde maviye, kızdığında ise kırmızıya döner. Normalinde insan suretinde olmayan K, kırmızı ceketi, beyaz pantolonu, sarı eldiven ve botlarıyla kendini “gizler.” Kötülerle mücadeleye girerken elbiselerini fırlatan K’nın gözü kırmızıya döner ve “haydi!” diye bağırarak düşmanına saldırır.

Çok zorlu düşmanlarla karşılaştığı nadir anlarda, “patlama” dönüşümüne girer ve gözlerinin rengi griye, vücudu kırmızıya döner. Kafasından ve omuzlarından silah çıkan K bu sırada oldukça tehlikelidir. Zırhına füzeler bile işlemez.

Robot K’nın, her süper kahramanda olduğu gibi, bir yardımcısı vardır ki adı Joker olan bu araba çok işe yarar. Uçar mesela.

rkk.jpgDedektif K’nın ender hasar gördüğü anlarda çağırdığı “Anne” isimli her yerde beliren bir tanrıça-koruyucu vardır. Anne gelir ve onu iyileştirir. Anne’deki sır ise Saori’dir. Saori, K’yı yaratan ve kardeşi Kirishima’nın yaptığı kötü robotlara karşı K’yı ortaya çıkaran kişidir ve Anne’nin içinde yaşamaktadır!

K’nın iyi olmadığını savunan bir polis şefi, K’ya yardımcı olmaya çalışan polisler, K’ya aşık olan polis şefinin kızı da diziye renk katan unsurlardır.

Her bölümde K’nın karşısına çeşitli kötü sayborglar çıkar. Çeşitli renklerde ve “peluşlarda” gözüken bu yaratıklarla mücadele ekseninde döner her şey. Bay K insanlara zarar vermeyeceği için, sayborgları insanlardan ayırt edebilmelidir. Robot dedektif K, sayborglarla olduğu kadar “kötü ajanlar” ismindeki, siyah giyinen ve yüzleri beyaz bir maskeyle örtülü insanlarla da savaşır.

rkk3.jpgKılık değiştirme, uçan araba, devamlı yardımına koşan bir güçlü destekçi, insanlara zarar vermeden onları koruyan bir süper kahraman, siyah giyen adamlarla mücadele, polislerin sevmediği ama onsuz da yapamaması gibi klişelerle birlikte gözden kaçırılmaması gereken bir dizi. Klişe dediklerimizi milyon dolarların uçuştuğu filmlerde kullandılar tabii.

Aşağıdaki linkten 14 bölüme ulaşabilirsiniz ((Yaklaşık 4,5 GB)). Kötü robotlar ve robot dedektif K’nın uçan arabası J için fotoğraf albümüne göz atmanızı da tavsiye ederiz.

Link

Robotto Keiji Fotoğraf Galerisi

[simpleviewer=39,500,600] ✪

Önceki

Venüs’ün uzun topuklarıyla ezdiği dünya

Sonraki

Kerry Skarbakka: Düşme!