Zafer Aracagök – Zeminsiz Üçleme

Zeminsiz Üçleme, Aracagök'ün 90'larda yayınlanan üç kült kitabını tek ciltte bir araya getiriyor.
Eylül '14

 

Zafer Aracagök - Zeminsiz Üçleme 2Zeminsiz Üçleme, Aracagök’ün 90’larda yayınlanan üç kült kitabını (Eve Dönmek İstemiyorum, Anti-Hamlet & Sıfırografya) tek ciltte bir araya getiriyor.

“Zeminsiz Üçleme, hemen fark edileceği gibi, eleştiriden tasvire, yorumdan monoloğa pek çok felsefi ve edebi yazı unsurunu alışılmadık biçimlerde kullanan, farklı düşünüm ve duygulanım ritimlerini eş-anlı harekete geçirebilen bir toplam. Ancak burada söz konusu olan, sadece türler arası geçişkenlik, sınır kaymaları ya da çakıştırmaya, harmanlamaya dayalı bir kurgulama tekniği değil. Zeminsiz Üçleme’nin bizi maruz bıraktığı çok daha zorlayıcı,
rahatsız edici bir karmaşa. Mantık içinde mantıksızı deneyen (evet, “söz’de hiç mantık aranır mı?”), hep başka bir mantığa doğru ilerleyen bir yazı…”

(Necmi Zeka’nın Önsözü’nden)

Kitaptan:

Bir gün (ya da gece), yani aydınlık ya da karanlık zamanların birinde bir şey geçirdiler gözlerimizin önünden. Kolları vardı. Bize benziyordu. Kımıldamıyordu. Etkilendik. Etkilenmedik. Her neydiyse o. Acı duyduk. Tek bunu duyduk. Çok iriydi. Sırtlarımıza kırbaçlar indi. Yere yattık. Uyuyacağız sandık. Sırtlarımıza tekrar kırbaç inince kalktık. Bir şey söylemedik. Söyleyemezdik. Söylememizi istemezlerdi. Ağaca benziyordu. Kollarını bize uzatmıştı. Bizi sarmadı. Ardından yine çalıştık.

© 2014,
ISBN: 978-605-85860-7-9
Kült No: 23
Sayfa Sayısı: 238
Ebat: 16 X 20 cm.
Önsöz: Necmi Zeka
Kapak & Kitap İllüstrasyonları: Bora Başkan

Edebiyatçı, akademisyen ve müzisyen olan Zafer Aracagök,İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde sanat kuramı ve kıta felsefesi konusunda dersler vermektedir. Zeminsiz Üçleme’de yer alan Eve Dönmek İstemiyorum (İletişim 1995); Anti- Hamlet (Metis 1996); Sıfırografya (Oğlak 1999) adlı kitapların ardından yazar daha çok kıta felefesi ve özellikle Deleuze ve Guattari felsefesinde yer alan imge, rezonans ve gürültü gibi konularda birçok makale yazmış ve bunları Revue Chimères, Pli-The Warwick Journal of Philosophy, Parallax, Third Text, Rhizomes, Postmodern Culture ve Symploke adlı akademik dergilerde yayınlamıştır. 2009’da Desonance: Desonating (with) Deleuzeadlı kitabı yayınlanan Aracagök’ün SIFIR adı altında ürettiği, elektronik/deneysel kategorisindeki albümleri yurt içi olduğu kadar İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya’da yayınlanmış ve dinleyici bulmuştur.

Yazar 2010’da Bilgi Üniversitesi’nde “Resonances: A Deleuze and Guattari Conference on Philosophy, Arts and Politics” adlı uluslararası bir konferans düzenlemiş olup, Parallax adlı akademik dergi için 2012’de Resonances: Deleuze ve Guattari adlı özel bir sayı edit etmiştir. Son işleri arasında I Want to be a Suicide Bomber, (Little Black Cart, SF, USA, 2013) vardır ve yine Deleuze ve Guattari felsefesi üstüne yazdığı, Atopological Trilogy önümüzdeki aylarda Punctum Books, NY, USA tarafından yayınlanacaktır. Daha fazla bilgi için www.sifiro.com adresine başvurabilirsiniz. ✪