WALTIC 2010 İstanbul 2-5 Eylül

İstanbul'da gerçekleştirilecek olan WALTIC 2010, dünyanın dört bir yanından yazar, çevirmen, akademisyen, yayıncı ve sivil toplum kuruluşu temsilcisini biraraya getirmeyi amaçlamakta.
Ağustos '10

Uluslararası Yazarlar ve Çevirmenler Kongresi (WALTIC), 2-5 Eylül 2010 tarihleri arasında, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde düzenlenecektir. WALTIC İsveç Yazarlar Birliği’nin bir girişimi olup, okuryazarlık oranının artırılması, ifade özgürlüğünün korunması ve yazar haklarının güçlendirilmesini amaçlamaktadır. İlk WALTIC kongresi 2008 yılında, Stockholm’de, 90 ülkeden 600 katılımcıyla gerçekleştirilmiştir.

İstanbul’da gerçekleştirilecek olan WALTIC 2010, dünyanın dört bir yanından yazar, çevirmen, akademisyen, yayıncı ve sivil toplum kuruluşu temsilcisini biraraya getirmeyi amaçlamaktadır. Kongrede, akademik bildirilerin yanısıra, yazar ve çevirmenlerin deneyimlerini aktaracakları sunuşlar, ya da kongre konularında çalışan sivil toplum örgütlerinin çalışmaları hakkında bilgi verecekleri sunumlar de yer almaktadır. Kongreye katılmak isteyenler, www.waltic.com sitesinden 12 Ağustos 2010 tarihine kadar indirimli olarak kayıt yaptırabilirler.

WALTIC Facebook grup sayfası ✪