Bilim kurgu sevgisi nereden geliyor?
Çocukluğumdan bu yana, kendimi bildim bileli bilim kurgu severim. Yaşım neredeyse elli ama 70’ler ve 80’lerde her yerde bilim kurgu vardı. Kitaplar, çizgi romanlar, filmler, televizyon programları. “Eskiyi zaptetmek” serisi de eski kartpostallara ve bilimkurguya sevgimin bir araya gelmesi.
İlk bilim kurgu hatıranız nereye dayanıyor?
İngiliz mahsülü “Ufo” ve “Space 1999” isimli 70’lerin başındaki dizilere.
Çalışmanızda kullandığınız araçlar neler? Teknolojiyi nasıl kullanıyorsunuz?
3D modelleme programları kullanıyorum. Çokça fotoşop da giriyor işin içine. Karakterleri yaratıyorum, sonra onları zaptedeceğimiz kartpostalda aynı perspektife sokuyorum, ışığı ayarlıyorum. Kötü baskısı olan kartpostallarda 3D render yapıp kolajda yeniden renklendirdiğim de oluyor.
İşin püf noktası böyle.
Çalışmalarınız hangi alanlarda kullanılıyor çoğunlukla? Sergi var mı?
Tekliflere açığım. Eskiyi zaptetmek, bazı grup ve solo sergilerde İtalya ve yurt dışında yer aldı. Her seferinde çok iyiydi.
İllüstratör olarak, 90’lardan bu yana bilim kurgu kitaplarına kapaklar yapıyorum. Urania isimli kitap serisine uzun yıllardır kapak hazırlıyorum. 1952 yılında başlamış bir seri bu. Yıllar içinde İtalya’da neredeyse her bilim kurgu yazarına kitap kapağı hazırladım. Her biriyle de çalışmış olmaktan mutluluk duydum.
İtalyan yazarlar arasında Valerio Evangelisti ve Mondo9 saga yazarı Dario Tonani, favorimdir. Ayrıca İtalyan bağlantıcılardan Luka Kremo ve Giovanni De Matteo ve bazı diğerlerini takip ederim. Eskiyi zaptetmek serisini Urania kapaklarında da kullandım. Bahsi geçen kapak çalışmalarında sadece 3d illüstrasyonlar ile çalıştım.
Çalışmanıza eşlik eden musiki?
Elektronik müzik, caz ve kolay dinlenen müzikleri tercih ediyorum. Benim dostane zaptıma uyduklarını düşünüyorum. Müzik söz konusu olunca her şeye açığım aslında. ✪