Yanıldığımız kadar varız

Vanity/Kibir olarak adlandırılan bir nevi mini sanat akımı. Kendi görselinin gerçekliğinden yola çıkıp tanrıyı reddeden mitoloji kahramanlarından alınan feyz ile, Charles Gilbert'in eserinden yola çıkıp, optik yanılsamanın ilk örneklerine ulaşan çalışmalar.

Ağustos '08
Vanity
Vanity

Vanity diye adlandırılan, optik yanılsamanın güzel örnekleri. 100 yıldan uzun bir süredir ilgi görmeye devam ediyor. Gerçekte, bir aynanın önünde oturmuş, takıları ve makyajıyla uğraşan kadını gördüğünüz çizimde, biraz dikkatli bakanlara bir kafatası görünmeye başlıyor. Photoshop ve benzeri programlardan yüz yıl önce, insan eliyle, gerçekçilik ve gerçeküstü arasında kaybolup gidebiliyor dünya. Bunu ilk yapan [Charles Gilbert].

Viktorya çağında yaşadıkları anlaşılan iki kadın sohbet ederken, aynı anda şeytanın görüntüsünü sunuyorlar, dedikodu böyle bir şey denmiş. Aynı zamanda, bir Def Leppard albümünde kullanılmış olan retroactive var. toplumu anlatan, toplum eşektir diyen 100 yıllık bir çalışma var. 1905 yılından bir fransız kartpostalı, palyaçonun aşkı. yine, selamlaşan iki kadının ötesinde oluşan kurukafa imgesi ve emperyal hezeyanlara gark olmuş rus ailesi. Cher de bir zamanlar bu akımdan etkilenmiş ve bir albümünün kapağında uygulamış, bulduğum en eski örnek ise 1800′lü yılların sonundan bir dergi kapağı.

[simpleviewer=59,900] ✪

Önceki

Orta Dünya çizimlerinin kraliçesi gitti

Sonraki

Kletka Red: Yidiş punk