Turgut Uyar Göğe Bakma Durağı’nda anılıyor

YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı kapsamında İstanbul Modern’in bahçesinde yer alan “Göğe Bakma Durağı”nda temmuz ayında başlayan bir dizi ücretsiz etkinlik, eylül ayında da sürüyor.
Eylül '13

[av_slideshow_full size=’large’ stretch=” animation=’slide’ autoplay=’false’ interval=’5′ src=” attachment=” position=’top left’ repeat=’no-repeat’ attach=’scroll’]
[av_slide_full id=’25756′ attachment=” title=’Turgut Uyar Göğe Bakma Durağı’nda anılıyor’ caption_pos=’caption_bottom’ link=” link_target=”][/av_slide_full]

[/av_slideshow_full]

[av_textblock]

YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı kapsamında İstanbul Modern’in bahçesinde yer alan “Göğe Bakma Durağı”nda  temmuz ayında başlayan bir dizi ücretsiz etkinlik, eylül ayında da sürüyor.

19 Eylül Perşembe saat 19.30’da Çıplak Ayaklar Kumpanyası’ndan Mihran Tomasyan, Oktay Rifat’ın “Ahmet” isimli şiirinden esinlenerek tasarladığı “Sen balık değilsin ki” adlı performansını, YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı’nın ilk geçici yapısı “Göğe Bakma Durağı” için yeniden yorumluyor.

20 Eylül Cuma saat 18.00’da Turgut Uyar’la Göğe Bakma Durağı başlıklı etkinlikte İkinci Yeni şiir akımının büyük şairi Turgut Uyar, özel bir etkinlikle İstanbul Modern’de anılacak. YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı’nın ilk projesi “Göğe Bakma Durağı”, adını Turgut Uyar’ın aynı adlı şiirinden alıyor.

Sevince Bayrak, İsa Çelik, Oral Göktaş, Yelda Karataş, Mario Levi, Bedirhan Toprak ve şairin oğlu H. Turgut Uyar’ın konuşmacı olarak katılacağı etkinlikte, Tilbe Saran ve Hakan Gerçek şiir dinletisi sunacak.

28 Eylül Cumartesi saat 17.30 ve 1 Ekim Salı saat 17.30’da Tuğçe Tuna, RemDans Sanat Kolektifi ile YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı kapsamında gerçekleştireceği ‘TORTU’ isimli performansında zihnimizde ve kalbimizde geriye ‘kalanlarla’ birlikte bir yolculuğa çıkacak.

Sen balık değilsin ki

19 Eylül Perşembe, 19.30

Çıplak Ayaklar Kumpanyası’ndan Mihran Tomasyan, Oktay Rifat’ın “Ahmet” isimli şiirinden esinlenerek tasarladığı “Sen balık değilsin ki” adlı performansını, YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı’nın ilk geçici yapısı “Göğe Bakma Durağı” için yeniden yorumluyor.

Çıplak Ayaklar Kumpanyası farklı disiplinlerden, alternatif bakış açılarına sahip dansçıların 2003 yılında bir araya gelerek kurduğu bir proje topluluğu.

“Suyun yolunu kesersin, kum çuvalları dizersin, beton örersin; ama ne yapar ne eder,
bi yerden bi çatlak bulur, ve özgürce akmaya devam eder su.
Yolculuğu her seferinde başka engellerle karşılaşacak, bulanacaktır elbette ki…
Bu hep böyledir ve böyle olduğunu bile bile ‘su cinayetleri’ işlenir durmadan bu ülkede.
Bu eser suyun yolculuğunu kendi yolculukları yapanların ve her türlü suyun sularında gezinenlerin hikayesidir.

Bavul açılır ve içinden dökülenler çatlaklarını elbette ki bulur.”

Konsept / Uygulama / Performans: Mihran Tomasyan
Tasarım: Cem Yılmazer
Ses ve Işık uygulama: Kolektif
Şiir: Oktay Rifat “Ahmet”
Müzik: Neva Hicaz Gazel / Mahmut Celalettin, Bzdig Navag (Küçük kayık) – Rouben Hakhverdian
Flyer: Ezgi Kaplan
Süre: 40′

Etkinlik ücretsizdir.

Turgut Uyar’la Göğe Bakma Durağı 

20 Eylül Cuma, 18.00

YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı’nın ilk projesi “Göğe Bakma Durağı”, adını Turgut Uyar’ın aynı adlı şiirinden alıyor. İkinci Yeni şiir akımının büyük şairi Turgut Uyar, özel bir etkinlikle İstanbul Modern’de anılıyor.

Turgut Uyar’ın yakınları ve şiirleri üzerine uzun yıllar çalışmış olan edebiyat ve sanat uzmanlarının yanı sıra proje sahibi SO? Mimarlık ve Fikriyat’ın katılacağı program; konuşma, paylaşım ve şiir dinletilerinden oluşuyor.

Konuşmacılar: Sevince Bayrak, İsa Çelik, Oral Göktaş, Yelda Karataş, Mario Levi, Bedirhan Toprak ve şairin oğlu H. Turgut Uyar

Şiir dinletisi: Tilbe Saran, Hakan Gerçek

Etkinlik Ücretsizdir.

TORTU

RemDans/Tuğçe Tuna 

28 Eylül Cumartesi, 17.30

1 Ekim Salı, 17.30

Tuğçe Tuna, RemDans Sanat Kolektifi ile YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı kapsamında gerçekleştireceği ‘TORTU’ isimli performansında zihnimizde ve kalbimizde geriye ‘kalanlarla’ birlikte bir yolculuğa çıkıyor.

“Anlardan bedenimde geriye kalan. Bazen omuzlarımda taşıdığım, bazen üstüne basıp yükseldiğim çökeltilerim. Düşlerimin ‘gerçekte’ işe yaramayan kısımları. Duraktayım. Dur! Ayaktayım, uyandım…”

Beyin.Beden.Yerçekimi.Hafıza.Alan.Ses.Enerji.Dürtü.Hata.

2001 yılında çağdaş dans ve performans sanatçısı, koreograf, akademisyen Tuğçe Tuna tarafından İstanbul’da kurulan RemDans, disiplinlerarası çağdaş dans‐performans kolektifi olarak uluslararası platformlarda yer alıyor; yenilikçi, cesur ve öncü bir inisiyatif olarak tanınıyor.

Konsept ve Yönetim: Tuğçe Tuna

Performans Sanatçıları: Gizem Aksu, Begüm Balcıoğlu, Yoseob Kim, Harun Kocabıcak, Orçun Okurgan, İlkem Ulugün, Tuğçe Tuna

Müzik: Vahit Tuna

Etkinlik ücretsizdir.
[/av_textblock] ✪

Önceki

Dijital Dualizm ve ‘Gerçek Hayat’ Fetişi

Sonraki

Ölesiye